tirsdag 22. november 2011

Sjoko-marsipan kake



Dette er kaken for den som ikke frykter kalorier...

Ingredienser:

Kaken
4 egg
4 dl sukker
200 g smør
1 dl melk
2,5 dl hvetemel
250 g sjokolade
2 tsk bakepulver
200 g Odense marsipan med kakao

Sjokoladetopping
2 dl kremfløte
2 ss seterrømme
1 ss honning
250 g sjokolade

24 cm rund form


Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 175 grader

Kaken
Smelt smør i en kasserolle og tilsett hakket sjokolade.
Bland til en jevn røre på svak varme, dra kasserollen fra platen og la det avkjøles.
Visp egg og sukker lett sammen, bland inn sjokoladerøren.
Ha i mel, bakepulver, melk og bland godt til en jevn deig.
Skjær marsipanen i små biter og hell i røren, bland lett inn med en tresleiv
Hell kakedeigen i godt smurt form, den skal bakes i midten av ovnen i 30-40 min.

Sjokoladetopping
Kok opp fløten med honning, ta kasserollen til side og tilsett hakket sjokolade. 
Rør kjapt, til all sjokoladen har smeltet, ha i rømme og rør til alt er godt blandet..
La toppingen hvile i romtemperatur i noen timer, den blir fyldigere jo lenger den står. 
Bred toppingen på kaken og pynt etter ønske.

Hva hadde livet vært uten sjokolade...

5 kommentarer:

  1. Åååå, såå deilig og godt!!! Proff, proff og proff.... Har du noen gang vurdert og kanskje drive en egen bakeri? Det syns jeg hadde vært til nytte for deg og dine hender, for ikke å nevne om oss som får smakt på ulike ingredienser gjort om til magi;-D fantastisk flott!

    SvarSlett
  2. vi har en reiselivs messe på skolen vår har dere noen gode tips til italienske kaker

    SvarSlett
    Svar
    1. Send meg en epost på littsolskinn@gmail.com, så sender jeg dere tips og oppskrifter.

      Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...